Forbrukslån svar på Dagen | Sähkön Hinta | Beste kredittkort 2019 | Solcellepanel på Hus | Billigste Hyttealarm | Sammenlign Forsikringer | Billigste Mobiltelefon | Verdivurdering av Bolig på Nett
google-site-verification=roRMVA-V26rp-fUt3Hwskm3Vd6J8MUhkEfoK2kBS58U
Ben jij het als trainer ook zat om het kaf tussen het koren te scheiden met betrekking tot intrinsiek goede teambuilding workshops?

Enthousiaste vliegeraar en econoom heeft sinds 2001 een teambuilding workshop ontwikkeld, die enerzijds de totale groep een out-of-the-box succeservaring geeft en anderzijds jou, als trainer, de tools aanreikt om deze teamspirit blijvend te kunnen borgen.

Waarschuwing: Dit is niet voor trainers die denken dat zij alles zelf moeten doen.

Er zijn vele teambuilding workshops, maar slechts enkele bieden daadwerkelijk de dienst die de teamgeest ‘boosten’.

Er zijn letterlijk honderden workshops die het predicaat ‘teambuilding’ dragen. Maar in de meeste gevallen betreft het workshops die alleen entertainment per subgroep bieden. Hoe breng je deze ‘eiland ervaringen’ over aan de totale groep?.

 • Er is geen groeps-succes-ervaring: Hoe giet je als trainer met een dergelijke workshop de ‘eiland-ervaringen’ in één gezamenlijk succesgevoel? Dat blijkt vaak een lastige opgave voor trainers in een dergelijke situatie.
 • Er is geen sprake van synerchie: De groep heeft niet ervaren hoe de groep samen kan werken en daardoor veel meer kan bereiken.
 • Ander gedrag dan op de werkvloer: Workshops dagen mensen meestal wel uit, maar is dit hetzelfde gedrag als wat zij op de werkvloer vertonen? Hoe vertaal je dit gedrag dan naar de werkvloer?
 • Niet iedereen kan aan alles meedoen: Niet iedere deelnemer kan ook daadwerkelijk aan de activiteit deelnemen. In hoeverre weet je daarmee iedereen te bereiken met betrekking tot het vergroten van de teamspirit?: ….
 • Pepsi Max gevoel: “Did it, Done it, Tried it, Been there!”. Veel teambuilding workshops zijn echt niet origineel of spectaculair. Mensen haken mentaal al af voordat ze aan de workshop beginnen. Hoe wil je hiermee nog met de groep een synerchisch gevoel creëren?
 • Deelnemers blijven ‘in-the-box’: De deelnemers worden niet uit hun comfort zone getrokken en uitgedaagd om anders te denken en te kijken.
 • Metaforische waarde met de praktijk ontbreekt: Men beleeft ervaringen, die mogelijk in relatie tot de praktijk gebracht kunnen worden, maar worden snel weer vergeten. Men schiet heel snel weer in de oude patronen terug.

Het is daarom niet verwonderlijk dat veel trainers niet staan te springen om met dergelijke teambuilding specialisten in zee te stappen om het teamgevoel te gaan opkrikken; Je hebt zo als trainer geen hefboom!.

Je kan dus halsstarrig blijven doorzoeken en telkens weer tegen dezelfde beperkingen blijven aanlopen. En dan hebben wij het nog niet eens over het werkelijke probleem gehad.

Het echte probleem is namelijk…..

Mensen willen de wereld veranderen, maar niet zichzelf!

Je hebt een workshop nodig, die dit gevoel in de week legt: Met een glimlach kunnen reflecteren.

Alle deelnemers van de groep ‘moeten’ ervaren dat ze door echt samen te werken buitengewone resultaten kunnen realiseren. Deze succes-ervaring dient vervolgens door de trainer ‘eenvoudig’ binnen de groep blijvend geborgd te kunnen worden.

Welke workshop heeft dat in zich?

 

 

Van: Jack Brutschin

 

Ref: Van entertainment naar synerchie

 

Datum: Zondag, 29 september 2019

 

Beste collega,

 

Sinds 1997 organiseer ik teambuilding uitjes. Na 4 jaar werd mij duidelijk dat ik eigenlijk hetzelfde deed als mijn meeste conculegae; ik bood helemaal geen teambuilding, ik bood entertainment. Mensen hadden alleen een zeer goede tijd gehad en ervaringen opgedaan. Maar de volgende dag zou alles gewoon weer zoals vanouds zijn. Is dat teambuilding?

 

Ik kwam tot de conclusie dat ik een nieuw programma moest ontwikkelen.

  Een programma dat

  • het voor iedereen mogelijk maakt om mee te kunnen/willen doen.
  • mensen out-of-the-box zou trekken.
  • mensen uitdaagt om hun normale gedrag te vertonen, zodat er verbeter- en succespunten gevonden konden worden.
  • in één groot eindresultaat samenkomt, waar iedereen trots op kan zijn en waarvan niemand had gedacht dat zij dát samen zouden kunnen realiseren.
  • waarvan het eindresultaat als pronkstuk op de zaak neergezet of opgehangen kan worden; het resultaat ‘zegt’ immers duidelijk dat dit team samenwerkt.
  • alle deelnemers nodig heeft om het einddoel te realiseren.
  • een collectief succesgevoel geeft.
  • het zelf-oplossend vermogen van de groep en het individu aanspreekt.
  • een blijvende herinnering/ervaring voor iedereen is.
  • als op vele verschillend manieren als voorbeeld van de dagelijkse praktijk gebruikt kan worden.
  • origineel is.
  • het initiële reactiepatroon van de deelnemers oproept. Deze ‘primaire’ reacties kunnen erg waardevol voor de groep zijn. “Pareltjes van informatie”, waarmee de trainer verder kan bouwen en doorpakken.
  • de trainer de mogelijkheid geeft om processen en reactiepatronen te kunnen bestuderen, terwijl de deelnemers op hun ‘normale’ manier aan het handelen zijn.
  • kan ‘mee-veren’ met onverwachte situaties.
  • zowel overdag als in het donker een succes is  (in het donker plaatsen we verlichting in de vlieger)
  • variabel in tijdsduur kan zijn
  • in vrijwel alle weerssituaties uitvoerbaar is
  • een mijlpaal in de gedachten van de deelnemers zal blijven
  • de mogelijkheid geeft om elkaar beter te leren kennen
  • waar dan ook kan plaatsvinden
  • gedurende het hele jaar kan plaatsvinden

  Kortom, een complementair programma voor de trainer, die alles in zich heeft om daadwerkelijk stappen mee te kunnen maken op het gebied van teambuilding.

  Het is gelukt: ik durf nu rustig te stellen dat ik een van de beste teambuilding activiteiten van Nederland heb. Ik ben er van overtuigd, dat je heel blij gaat zijn als je ervoor kiest om dit evenement te gaan doen:

  Bouw met uw team één reuzenvlieger.

  Wat ik je precies kan bieden:

  Modulaire vlieger

  De reuzenvlieger bestaat uit vele modules. Elke afzonderlijke module wordt door een ‘sub-groepje’ van de totale groep vervaardigd. Vele ‘sub-groepjes’ maken vele modules, die later aan elkaar gekoppeld worden, waardoor een nog veel grotere vlieger ontstaat.

  Het voordeel is:

  1. Met betrekking tot de groepsgrootte is er altijd wel een mouw aan te passen om toch tot een overweldigend eindresultaat te komen.
  2. Elke module moet ‘perfect’ gemaakt worden, want anders loopt het groepsproject gevaar (en we zorgen er uiteraard voor dat dit bij iedereen bekend is).
  3. Het eindresultaat overtreft per definitie de verwachting van de deelnemers. Een veel gehoorde opmerking is “Kan dit werkelijk vliegen?”.

  Wat is de winst?

  Een ervaring die bijblijft: Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het eindresultaat en ze geloven hun ogen niet als dit gevaarte het luchtruim in schiet. Een ultiem middel om als ‘kapstok’ voor de echte training te gebruiken.

  High-tech materiaal

  Ik werk alleen met zeer hoogwaardig materiaal. Natuurlijk is dit duurder, maar…

  Het voordeel is:

  1. Ondanks de grootte blijft de vlieger sterk.
  2. De vlieger blijft tevens super licht.
  3. De vlieger ziet er kwalitatief waanzinnig goed uit.

  Wat is de winst?

  Of het nu regent, hard waait of dat er geen wind is…het evenement vindt doorgang. Alleen bij storm of onweer is het niet raadzaam om de vlieger op te laten.

  Ingebouwde ‘bottlenecks’

  Ik zorg bewust voor tekorten met betrekking tot gereedschap en materialen in.

  Het voordeel is:

  Op het moment dat ‘sub-groepjes’ alleen aan zichzelf gaan denken (eiland-gedachte), komt het gehele project ‘in gevaar’. En tevens zorgt dit ervoor dat het zelf-oplossend vermogen van het individu én de groep aangespoord wordt.

  Wat is de winst?

  Alleen door samen te werken en elkaar te helpen wordt het einddoel bereikt. En ik verzeker je dat dit besef zich als een lopend vuurtje zich over de groep verspreid. 

  Expertise, beproefd en ervaring

  In 2001 begon ik wereldwijd als eerste met het bouwen van modulaire vliegers. De kinderziektes zijn er inmiddels echt uit. Inmiddels zijn natuurlijk al vele trainers je voor gegaan. En het systeem werkt als een trein!.

  Het voordeel is:

  Mijn 18 jaar ervaring zorgt ervoor dat elke onverwachte situatie weet op te vangen.

  Het proces en het bouwen van deze reuzenvlieger eindeloos beproefd is.

  Ik ben economisch hoog opgeleid en kan mij daarom goed inleven in de benodigdheden van de trainer en deze op een presenteerblaadje aan hem of haar aanleveren.

  Wat is de winst?

  De trainer kan het proces goed bestuderen, weet dat de workshop een succes-ervaring gaat opleveren en kan terugvallen op mijn ervaring en expertise.

   

  Helicopterview

  Ik geef je de kans om het ‘normale’ proces van de groep vanuit de helicopter te kunnen bekijken. Immers, iedereen heeft ooit wel eens een vlieger gemaakt!. We waren allemaal toen nog echt jong. En nu mogen we een volwassen 3D versie met elkaar gaan maken. De deelnemers pakken de klus enthousiast aan en sleuren elkaar wel of niet mee.

  Het voordeel is:

  Inzicht in:

  • Hoe benutten ze elkaars krachten?
  • Wanneer is er sprake van synerchie?
  • Wanneer is er sprake van contra werking?
  • Hoe kan het beter?

  Je krijgt een arsenaal aan ‘pareltjes’ van voorbeelden, die op een leuke manier als voorbeeld kunnen dienen om de teamgeest op de werkvloer te verbeteren.

  Wat is de winst?

  Deze situaties zijn ideale bruggetjes om met een glimlach naar verbeterpunten binnen de organisatie op zoek te gaan.

   

  Open staan voor verandering

  De workshop roept een basaal gevoel van zijn bij de deelnemers op. Ze gaan op in het maken van de verschillende modules en reageren vanuit het hart.

  Het voordeel is:

  Deze initiële reacties zorgen ervoor dat het groepsproces letterlijk bloot gelegd wordt. En omdat het een simulatie betreft, voelen mensen zich niet direct aangevallen als er verbeterpunten te vinden zijn.

   

  Wat is de winst?

  We weten allemaal de spreuk: “When the student is ready, the teacher will appear!”. De workshop zal op een vriendelijke wijze aan een ieder aantonen dat bepaalde veranderingen een veel groter voordeel zullen opleveren.

  Op dat moment stap jij als ‘teacher’ op het toneel.

  De mensen staan open voor verandering!.

  Ik raad je aan om mij niet te geloven.

  Luister naar wat anderen over deze workshop zeggen.

  Tevreden klanten die je zijn voorgegaan:

  Ik wil 100% transparent met je zijn.

  Er zijn natuurlijk ook andere oplossingen mogelijk.

  Optie 1: Goedkopere materialen gebruiken

  Natuurlijk heb ik al groepen gehad, die de dienst te veel geld vonden kosten. Proef-ondervindelijk zijn wij erachter gekomen dat ‘goedkoop duurkoop werd’.

  De vlieger is toen van hout gemaakt. Dat leverde een aanzienlijke besparing op, maar …..

  • De vlieger werd zwaar en log. We kregen hem maar amper in de juiste positie in de wind, zonder stokken te breken.
  • De vlieger zag er veel minder professioneel uit.
  • Toen de vlieger opgelaten werd, kwam er een klein windstootje en de vlieger brak op 5 meter hoogte in tweeën en viel helemaal kapot op de grond. Dit terwijl er een nieuw concept middels de vlieger gelanceerd zou worden en er 150 managers van een grote multinational stonden toe te kijken.

  We hebben uiteindelijk enkele honderden Euro’s bespaard, maar het heeft ons en de klant veel meer gekost!. De workshop mislukte!.

  Ik wil dit risico nooit meer lopen. Ik maak alleen nog maar gebruik van hoogwaardige materialen.

  Je zou dus van een van de andere aanbieders van ‘reuzenvlieger bouwen workshops’ gebruik kunnen maken. Maar kan jij het je permitteren om het te laten mislukken, puur omdat het goedkoper is?

  Optie 2: Entertainment workshop gebruiken

  Er zijn werkelijk fantastische andere workshops, die misschien nog wel leuker zijn dan die van mij.

  Maar raakt deze workshop de snaar bij de deelnemers om daadwerkelijk intrinsiek te willen veranderen. Immers, “Iedereen wil de wereld veranderen, maar bijna niemand wil zichzelf veranderen.”

  Puur entertainment aanbieden, die het verbeteren van de teamspirit alleen maar schampt, zorgt ervoor dat jij daarna des te harder moet gaan werken om toch jouw doel te bereiken.

  Daarnaast is het zeer de vraag of deze aanbieders met je mee kunnen denken in het proces van het verbeteren van de teamgeest.

  De workshop werkt dan niet complementair en leidt alleen maar tot hogere kosten zonder dat er meer resultaat uit komen.

  Optie 3: Geen gebruik van een workshop maken

  Je moet dan de kar letterlijk helemaal alleen gaan trekken. Je mist de metaforische waarde van een goede teambuilding workshop en daarmee ‘kapstokjes’ waaraan je de verschillende veranderingsprocessen aan kan ophangen.

  Deze optie kan natuurlijk, maar vraagt erg veel van je, als trainer. Het kan eenvoudiger!.

  Deze risico’s zijn te voorkomen…

  maar voordat ik bekend maak wat ik voor mijn unieke dienst vraag, wil ik je nog even attenderen op het feit dat ik werkelijk alles uit de kast wil trekken om met je te gaan samenwerken…..

  Mijn workshop heeft al alles in zich om er een geweldig evenement van te maken. Maar ik kan nog meer doen.

  Ja, ik ga er helemaal voor om de ‘corporate identity’ van jouw opdrachtgever te maximaliseren.

  Ik heb nog deze bonussen voor je in petto.

   

  Bonus 1: Logo op de vlieger

  Ik heb speciale stiften die op het nylon gebruikt kunnen worden. Ik heb een manier gevonden om het vliegerdoek te bewerken, waardoor het logo van de firma rondom op de vlieger gezet kan worden. Het is net alsof de vlieger bedrukt is, als dit goed gedaan wordt.

  Van dichtbij zie je het natuurlijk dat dit niet op de vlieger gedrukt is, maar dat het puur menselijke arbeid is. Maar zodra je op 2-3 meter afstand staat, ziet het er uit alsof deze vlieger professioneel bedrukt is.

  Normaal reken ik hier extra kosten voor en die bied ik bij dit voorstel gratis aan.

  Waarde: € 149,-

  Bonus 2: Vlieger voorzien van staart

  Los van het feit dat de vlieger al zo bizar groot is en rondom voorzien is met de logo’s van de firma, wil ik de vlieger nog memorabeler maken. 

  Ik neem extra materiaal mee, zodat de vlieger met een vrolijke staart voorzien kan worden. 

  Waarde: € 99,-

  Bonus 3: Reuzenvlieger meenemen als pronkstuk

  Normaal gesproken neem ik de gebruikte materialen na de workshop weer mee en gebruik deze om dezelfde workshop (entertainment) te geven aan instanties, die mijn prijzen niet kunnen betalen. Denk bijvoorbeeld aan daklozen opvang. 

  Maar….hoe gaaf is het als de vlieger aan het einde van de workshop volledig inklapbaar is, in elke auto past en dat deze op de zaak opgehangen kan worden?.

  Ik wil er voor zorgen dat jouw klant deze vlieger mee kan nemen, zodat deze vlieger op de zaak neergezet of opgehangen kan worden!

  Waarde:  € 950,-

  (= gemiddelde waarde = afhankelijk van de groepsgrootte).

  Bonus 4: 20% commissie

  Ik wil graag met je samenwerken. En ik wil je belonen voor het feit dat je voor mij kiest. 

  Ik bied je daarom 20% commisie per persoon op de bruto kostprijs van mijn workshop

  Waarde: minimaal  € 390,-

  (= gemiddelde waarde = afhankelijk van de groepsgrootte).

  Je bent nu op de hoogte van wat ik je kan bieden. Daarnaast heb ik je ook nog diverse bonussen gegeven.

  Voordat ik je zeg wat deze geweldige workshop kost,

  herhaal ik nogmaals kort wat je hier allemaal voor krijgt.

  – Modulaire vlieger : 

  Een ervaring die bijblijft: Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het eindresultaat en ze geloven hun ogen niet als dit gevaarte het luchtruim in schiet. Een ultiem middel om als ‘kapstok’ voor de echte training te gebruiken.

  – High-tech materiaal

  Of het nu regent, hard waait of dat er geen wind is…het evenement vindt doorgang. 

  – Ingebouwde bottlenecks

  Alleen door samen te werken en elkaar te helpen wordt het einddoel bereikt.

  – Expertise, beproefd en ervaring 

  De trainer kan het proces goed bestuderen, weet dat de workshop een succes-ervaring gaat opleveren en kan terugvallen op mijn ervaring en expertise.

  – Helicopterview 

  Deze situaties zijn ideale bruggetjes om met een glimlach naar verbeterpunten binnen de organisatie op zoek te gaan.

  – Open staan voor verandering 

  De workshop zal op een vriendelijke wijze aan een ieder aantonen dat bepaalde veranderingen een veel groter voordeel zullen opleveren.

  Op dat moment stap jij als ‘teacher’ op het toneel. De mensen staan open voor verandering!.

  En vergeet de bonussen niet:

  – Logo op de vlieger € 149,-

  – Vlieger voorzien van staart € 99,-

  – Vlieger meenemen als pronkstuk € 950,-

  gemiddelde waarde = afhankelijk van de groepsgrootte).

  – 20% commissie € 390,-

  gemiddelde waarde = afhankelijk van de groepsgrootte).

  Dit krijg je allemaal van mij (en de verrassende prijs, die ik zodadelijk aan je kenbaar maak),

  Dit lijkt te mooi om waar te zijn!

  Het klopt…Er zit een klein addertje onder het gras….

  Het addertje onder het gras is eenvoudig. Ik wil alleen in contact komen met trainers die direct met mij aan de slag willen gaan. Daarom geldt deze aanbieding totdat de timer hieronder afloopt. Op het moment dat de klok hieronder afgelopen is, zal ik deze specifieke aanbieding van mijn website afhalen en de kans is groot dat ik nooit meer op deze manier ga uitpakken. 

  Geldigheid aanbieding

  Dag(en)

  :

  Uur(s)

  :

  Minute(s)

  :

  Second(s)

  Vraag middels het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte bij mij aan voor een workshop “Reuzenvlieger bouwen”.

  Nu voor

  € 39,95 p/p

  < 50 deelnemers: € 1925,-

  50 – 100 deelnemers: € 39,95

  > 100 deelnemers: € 34,95

  Prijzen inclusief materiaal en begeleiding,

  exclusief BTW, vervoerskosten á € 0,50 p/km vanaf Amsterdam en

  eventuele voorbereidingskosten bij een korter programma.

  Benodigdheden

  * Per sub-groep 4m2 werkruimte.

  * Regen- en windvrije ruimte

  * Terrein om de vlieger op te laten: 50m2 (niet in de buurt van snelweg of electriciteitsmasten en niet dichter in de buurt dan 2,5km vanaf een vliegveld).

  Vrijblijvende aanvraag offerte:

  Vraag nu een vrijblijvende offerte voor de workshop “Reuzenvlieger bouwen” bij mij aan zodat wij spoedig met elkaar aan de slag kunnen gaan om de teamgeest van een team te verhogen.

  Via deze weg wil ik je danken voor jouw tijd en aandacht die je voor het lezen vrijgemaakt hebt.

  Ik weet dat ik je enorm kan helpen met mijn workshop, waardoor jouw taak om de teamspirit binnen de groep de vergroten veel eenvoudiger en effectiever kan verlopen. 

  Ik hoop dat je mij snel een vrijblijvende aanvraag toestuurt en dat wij snel met elkaar aan de slag kunnen gaan. 

  Ik wens je het beste

   

  Jack Brutschin

  +31-(0)651885010

  [email protected]

  Print Friendly, PDF & Email